Reakció a Fidesz devizahiteleket érintő bejelentésére


A közzétett tervezet: „a Fidesz-KDNP-frakció azt javasolja a kormánynak, hogy tegye lehetővé a devizahiteleseknek adósságuk rögzített árfolyamon történő egy összegű végtörlesztését.” A javaslat szerint a svájci frankot 180, az eurót 250 forintos árfolyamon végtörleszthetnék a hitelesek, s a tranzakció teljes költségét és pénzügyi következményeit a bankoknak kell viselniük. A Fidesz-KNDP-frakció szerint biztosítani kell a lehetőségét, hogy a devizahitelesek megtakarításaikból, vagy forint alapú hitel felvételével egy összegben szabaduljanak meg a devizahitelüktől.

 

 

A Fidesz lépése vakítás csupán, mert:

 

- A javaslat elsősorban a gazdagoknak nyújt segítséget, akik fizetőképesek és még rendelkeznek elég tartalékkal ahhoz, hogy kiváltsák hitelüket.

- Ez a károsultak töredékét érinti, a legnehezebb sorsúakon nem segít. Utóbbiak nyilvánvalóan nem lesznek képesek végtörlesztésre sem.

- A kormány tehát sokadszorra is magukra hagyja a szegényeket, az átlagos jövedelmű középosztályt és helyettük ismét a gazdagokat juttatja előnyhöz.

- Az új fideszes „megoldás” ráadásul nem terheli a bankokra károkozásuk költségeit, mivel az adósok több, mint 90%-a az említett 180 forintos árfolyamnál alacsonyabb forint/frank aránynál vette fel hitelét. A javaslat tehát biztosítja a bankok extraprofitjának egy részét, még a hiteleket kiváltani képes családok rovására is.

- Lázár János - az Index kérdésére - úgy fogalmazott, hogy az 1,5 millió devizahiteles közül várakozásaik szerint 200-300 ezer emberen segítene a javaslat. A mi számításaink szerint kb. 100 ezer lehet a kedvezményezettek száma, azaz minden 15. adós kaphat kisebb könnyítést.

- A szociális válsághelyzet a Fidesz szociálisan érzéketlen, a gazdagokat preferáló politikája miatt rohamosan mélyül, egyre több magyar család kerül teljes kilátástalanságba, anyagi ellehetetlenülésbe: a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) adatai szerint a második Orbán-kormány hivatalba lépése óta 124 ezerrel, összesen 806 ezerre nőtt a minimálbér kétszeresével legalább 90 napja tartozó adósok száma.

- A kormány és a PSZÁF eddig sem tett semmit azért, hogy a terhek lakosságra történő áthárítását megakadályozza. A kormány a bankok oldalán áll, a Jobbik a kiszolgáltatott emberekén.

- A magyar bankszektor deviza alapú lakossági jelzáloghitel-állománya július végén (236 forintos frank- és 270 forintos euró árfolyam mellett) 6980 milliárd forint volt.

- E mellett a javaslat részletei zavarosak, nem tudni például, hogy a tartozás súlyozott összegére, vagy az éppen aktuális összegre vonatkozik.

 

Amennyiben lehetővé válik, hogy a károsultak deviza alapú hitelüket forinthitelre válthassák:

 

- „Banki kartelltől” kell tartanunk, a hitelpiac átrendezése, a „térkép újrarajzolásával”, de mindez az adósok kiszolgáltatottságának fennmaradása mellett menne végbe.

- Azt sem túlzás feltételezni, hogy az új hitelkonstrukciók kezelési költségeibe és kamataiba a bankok beépíthetik átváltási veszteségeik teljes egészét.

- A bankok vélhetően csak azokon „segítenek”, tehát azok számára tesznek elérhetővé forinthiteleket, akik hitelképesek, vagy újabb fedezeti ingatlant/vagyontárgyat vonnak be szerződésükbe.

 

- Összességében: hitelből kiváltani a devizahitelt - nem lehet megoldás.

 

- A Jobbik aláírásgyűjtő kampányával cselekvési kényszerbe hozta a kormányzatot.


 

A JOBBIK ALÁÍRÁSGYŰJTŐ AKCIÓBA KEZDETT

           A DEVIZAHITELESEK MEGSEGÍTÉSÉÉRT

Elég volt! Itt az ideje, hogy a magyar emberek kézükbe vegyék saját sorsukat és mutassák meg: a kormány tavaly nem erre kapott felhatalmazást! Piros-fehér-zöld mázzal leöntött liberális kormányunk ugyanis kizárólag néhány tucat bank érdekeit nézi, a súlyos egzisztenciális válságba került, több százezer magyar család jövőjét pedig tovább veszélyezteti.

Ezért a Jobbik ismét megjelenik az utcákon, tereken és aláírásokat gyűjt. Petíciónk egyetlen dologra szólítja fel az ország jelenlegi vezetését: hitelfelvételkori árfolyamon forintosítsa a felvett devizahiteleket (mely ügylet során sem a hitelfelvevő, sem a bank egy frank/euró devizát nem látott), a kockázatot pedig tolja át a bankszektorra! Bízunk benne, hogy mind a bajba került családok százezrei, mind a velük szolidáris többi tisztességes ember aláírásával támogatja a kezdeményezést, a nyomásgyakorlást.

                                                  

Hajdúböszörményben aláírásával támogathatja kezdeményezésünket a város forgalmasabb helyein felállított standunknál,  valamint a Király Jenő téri Jobbik irodában hétköznap 9-17 óra közt.

 A szebb jövő megér egy aláírást!


 

 

Évforduló:

Marschalkó Lajos
Marschalkó Lajos
író, újságíró

 
Hajdúböszörmény, 1903. szeptember 11. --
München, 1968. május 20.
 
 
 
Hajdúböszörmény
   
 
 
Marschalkó Lajos
ÚJ BIBLIÁT
 
Szentírás lett itt Nyugaton a csekkönyv,
Szakálas Marxok írtak Bibliát,
De Sináj hegyén csipkebokor gyúlt ki
S szólitotta az embernek fiát:


"Össze kell törni mind a kőtáblákat,
Át kell írni az öreg Bibliát,
Különbet írt, mint Máté, az apostol,
Vérével annyi sok magyar diák.

Az Új Heródes hiába parancsolt,
Hiába küldött gyilkos sereget,
Bégő bárányként nem akartak halni
E csillag-lelkű magyar gyerekek.

Itt Nyugaton csak tehetetlen álltak
A katonák s a sápadt férfiak...
Harcolni, halni senki sem akart itt
E vérző, árva gyerekek miatt!

Bábel mocsarán lángolt a neon-fény,
Kamasz-lányt ölelt a kölyök kamasz,
S túl hős-halált halt egy kis iskoláslány,
Hogy fénybe gyúljon a magyar tavasz.

Itt elvet árult a néptribun, s a kalmár
A templom előtt mérte aranyát...
S ott szabadságért szent halálba küldték
Fiaikat az édesanyák.
És meghaltak a tízéves kis hősök,
Niobe mégse siratta fiát.
Itt szét kell zúzni mind a kőtáblákat,
Át kell írni az öreg Bibliát.

Hősi temető van-e a világon,
Hol együtt nyugszik kétszáz kisgyerek?
S a hant alól is azt sikoltja vérük:
-- Segítsetek, ti népek, emberek!

Fáklyát gyújtott a kislány en-testéből,
Jézus! Az égből Te láttad magad,
Száz kis Szent György és ezer kis Jeanne d'Arc
Halt ott érted a romfalak alatt.

Nyugat-Pilátus hókezeit mosta,
A farízeus rádión beszélt,
S kétszáz gyerek-hős szállt a temetőbe,
Szabadság ura... mert csak érted élt.

Szabadságot! -- így üvöltött a börze,
Míg kavargott a véres vad tusa,
De szabadságért egyedül veszett el,
Magyarország, -- a népek Krisztusa.

Ám föld alól és a temetők árkából,
Felsírnak halott magyar gyerekek,
Kis csontkezük az égre dörömböl,
Áruló Nyugat -- százszor jaj neked!

Kialszik fényed, szabadság Júdása,
Összedőlsz, gyáva nyomorult világ,
S szét fogjuk zúzni minden kőtábládat,
Át fogjuk írni minden Bibliád."


 


 

150 tagú erdélyi gyermekkórus Hajdúböszörményben

     Helyszín: Görög Katólikus Templom 
         2011. augusztus 22-én (hétfőn), 18 órától
Belépés díjtalan!
Bővebb információ: Novák Irén  +36-70-603-6699


 

OLVASÓI LEVÉL:

   Egy pohár víz

 

 Feledékenységem története.
A napokban labor vizsgálatra mentem a Kálvin téri szakrendelőbe.
A város szélén lakom, így igyekeznem kellet, hogy időben oda érjek.Kerékpárra pattantam, és út közben jutott eszembe, hogy elfelejtettem a nagy sietségemben vizet vinni magammal! Nagyon meleg volt aznap. A rendelőbe érve meg is szomjaztam. Gondoltam az intézetben van víz. Nem jól gondoltam, mert nincs........! Megnéztem a két kis nyomós kutat az emeleten és a földszinten. Le vannak szerelve, csak a kagyló van meg. Na ezt nyomhatom! Mondják a betegek évek óta nem működik. "Miért nem hozott magával kedves vizet? Ide mindig kell hoznunk, mert sokat várakozunk a nagy melegben." Azt mondják az orvosok, hogy napi két liter folyadék szükséges! Mit tegyek? Honnan vegyek egy pohár vizet? Látom,van kávéautomata, lehet kapni madártejtől kezdve mindenféle finomságot, csak vizet nem. Gondoltam bemegyek a mosdóba. A földszinten csak egy volt nyitva, a labor wc. Keservesen tudtam kezet mosni, mivel szappant se hoztam magammal. Markomba felfogva végre hozzájutottam ehhez a létfontosságú italhoz. A vérvétel végeztével vizelet mintát is adnom kellett. A  picike kis fülkébe nézegetem, hová is tegyem a táskámat. Kint nem hagyhattam mert lába kelhet. Akasztó nincs  sehol itt bent, azt sem hoztam magammal,( hogy mindent elfelejtek?) Jobb híján a földre kell tennem, de feltörlő rongyot sem hoztam magammal! Wc papír? Ugyan már? Nem részletezem milyen nehézségek árán adtam egy kis vizelet mintát. Kilépve az intézetből látom ám, hogy van víz! a A szökőkútból csak úgy zubog! Egy anyuka az egyik kihajló ágából vett vizet gyerekének. Ő is elfelejtett vizet hozni magával!
Nem tudom felfogni miért, nem lehet megjavítani a szakorvosi rendelőbe a két kis kutat? Vagy esetleg a porta mellé ballonos vizet kihelyezni! Úgy gondolom, hogy aki igazán szomjas tudjon vizet inni a szakrendelőben, ahol órák hosszat kell várni a rekkenő hőségben. Aki meg csak rongálni akar, arra a portás oda figyelne és megszólítaná azt.
Kedves betegek, gyerekek, öregek, terhesek, ne legyetek feledékenyek!


Tisztelettel: Baloghné Zelenka Zsuzsa    

2011 06. 17.-én jártam a rendelőben.        

 


 

A MÁSODIK BÉCSI DÖNTÉS

1940. Augusztus 30.

 
Horthy Erdélyben (1940)

 

A második bécsi döntés 1940 augusztus 30-án délután 3 órakor született.

A második bécsi döntéssel Magyarország 43 492 négyzetkilométernyi területet kapott vissza, benne a Székelyfölddel.

Az 1941. évi népszámlálás adatai szerint a visszacsatolt Észak-Erdélyben 1 344 000 magyar lakos élt. Dél-Erdélyben körülbelül 400 000 magyar maradt.

Adatok forrása Visszakapott országrész Terület (km2) Népesség (fő) Magyarok Románok Németek
száma (fő) aránya (%) száma (fő) aránya (%) száma (fő) aránya (%)
  Észak-Erdély 43 492              
népszámlálás (1941) 2 460 000 1 344 000 54,6 1 068 700 43,5 47 300 1,9

 


 

Időközi országgyűlési képviselő választás Hajdú-    Biharban - Itt adhatja le az ajánlószelvényét

 
                                                

 Az Országos Választási Bizottság a Hajdú-Bihar megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében az időközi országgyűlési választás első fordulóját 2011. október 2. napjára tűzte ki.

Amennyiben ajánlószelvényükkel pártunk, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom jelöltjét, RIGÁN ISTVÁN-t szeretné támogatni, akkor a választókerület területén az alábbi lehetőségek közül választva teheti meg:  
Püspökladány:

a) Személyesen leadhatja az alábbi címek valamelyikén (vagy elhelyezheti a postaládába)

 • Charlie söröző:           4150 Püspökladány, Petőfi u. 62.
 • Élelmiszer bolt:           4150 Püspökladány, Erőss Lajos u. 4.
 • Honi tejbolt:               4150 Püspökladány, Bocskai u. 34.

 

b) Házhoz megyünk érte, amennyiben az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelzi nekünk:Telefonszám: 30 / 591-30-78
E-mail cím:
jobbikladany@gmail.com

Nádudvar:

 • Barta József: 4181 Nádudvar, Antal János u. 6/A
 • Méteráru üzlet: 4181 Nádudvar, Petőfi u. 1.
 • Nagy Attila: 4181 Nádudvar, Hortobágyi u. 48.

Nagyrábé

 • Katona Sándor: 4173 Nagyrábé, Füsti u. 33.
 • Papp László: 4173 Nagyrábé, Bocskai u. 14.

Báránd

 • Erdős Zsolt: 4161 Báránd, Mátyás u. 16.
 • Nagy László: 4161 Báránd, Széchenyi u. 21/A
 • Pagoda presszó: 4161 Báránd, Kossuth u. 67.

Biharnagybajom

 • Daytona presszó: 4172 Biharnagybajom, Bercsényi körút 46.
 • Fodor Éva: 4172 Biharnagybajom, Kossuth u. 56.

Földes

 • Bíró Tamás: 4177 Földes, Eötvös u. 9.
 • Jánosi Zoltán: 4177 Földes, Deák Ferenc u. 12.
 • Lengyel Sarolta: 4177 Földes, Bacsó Béla u. 15.

Kaba

 • Bana Sándor: 4183 Kaba, Mester u. 14.
 • Biás Tibor: 4183 Kaba, Sas u. 3.
 • Sarok söröző: 4183 Kaba, Hajnal u.

Sárrétudvari

 • Boruzs Károly: 4171 Sárrétudvari, Petőfi u. 36.

Szerep

 • Oláh Gusztáv: 4163 Szerep, Rákóczi u. 4.

Sáp

 • Bacsó László 4176 Sáp, Fő u. 8.
 • Mosolygó Imre 4176 Sáp, Fő u. 74.
 • Szitkó János 4176 Sáp, Vasút u. 14.

Tetétlen

 • Faradini Bt. 4184 Tetétlen, Árpád u. 8.
 • Ági bolt 4184 Tetétlen, Kossuth utca 61.

Bihartorda

 • Nagy Zoltán 4174 Bihartorda, Dózsa György u. 35.
 • Tóth Szabina 4174 Bihartorda, Zöldfa u. 5

A hitel rabbá tesz – A Fidesz gettóba zárná a fizetésképtelen magyarokat

 


Isten éltessen, Gárda!

Ami a lényeg, fusson is bármilyen név alatt, a Magyar Gárdát már nem lehet megszüntetni. Mert gárdistának lenni, az a szívben ölel. Ez év augusztus 28-án a Hegyvidéken, a Turul-szobornál emlékezni jövünk majd össze. Emlékezni erre a négy évre, feleleveníteni azt a pillanatot, amelyikkel szerintem elindultunk a magyar Országház felé. Várom Önöket is vasárnap 16 órakor a XII. kerületben, hogy együtt köszöntsük egymást a megszokott módon – hív emlékezni vezércikkében Pörzse Sándor főszerkesztő.

Vona Gábor: A jobboldal

Sokszor és sokat beszéltem, írtam már arról, hogy a jobb- és baloldal már szinte semmit sem jelent mint politológiai kategória. Ha végiggondolom, hogy a hazánkat és nemzetünket érintő kérdésekben mit képviseltek a magukat jobboldalinak vagy baloldalinak nevező pártok az elmúlt húsz évben, az ember nem szívesen közösködik egyikükkel sem. Az sem vezet sehová, amit a politológusok művelnek, amikor mesterséges kategóriákba igyekeznek toloncolni olyan jelenségeket, amelyek ma alig jelentenek valamit, ráadásul országról országra változik a felállás, változnak az árnyalatok.

Testvérünk, Izrael

Izraelben erős, mondhatni roppant gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Kötöttünk egy laza kis oktatási együttműködési megállapodást, a helyesírás koronázatlan királya a legmagasabb állami kitüntetésben részesítette Aliza Bin-Nount, a terrorállam budapesti nagykövetét. Ha ez még nem lenne elég, akkor vegyük figyelembe, hogy Daniel Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes Budapesten tolmácsolta kormánya kifejezett óhaját, miszerint remélik, hogy Magyarország nem támogatja majd Palesztina önállóságát, illetve ENSZ-tagságát.

Rövidgatyás megoldások: gettóba a devizásokkal!

A devizahitelesek problémája az egész társadalmat érinti, ennek ellenére eddig csak felszínes megoldásokat sikerült találni az ellehetetlenült családok megsegítésére. A kilakoltatási moratórium feloldásával pedig a kormány gyakorlatilag kimondta rájuk a halálos ítéletet. A számukra kidolgozott ócsai szociális családiház-építési program is olyan intézkedésnek tűnik, mintha a süllyedő hajóból pohárral próbálnánk kimerni a vizet. Nem mellékesen pedig egy elkülönített lakótömbbe zsúfolná a szerencsétlenül járt hiteleseket.

Ez a megoldás?! – avagy mennyit érnek a devizahitelesek a kormány számára?

Az igazi megoldást az jelentené, ha legalább a jelenlegi árfolyamkockázatok kikerülnének a rendszerből. Ez az ügyfelek, a bankok és a mindenkori kormányzat közös érdeke. Ezt úgy lehetne végrehajtani, hogy a devizahiteleket a hitelfelvételkor aktuális piaci árfolyamon forintra kellene váltani. Ennek költsége igen magas, jelenleg elérheti, de akár meg is haladhatja az 1 000 milliárd forintot. Az összeg nagy, de egy hatalmas kockázatot lehetne vele kivenni a rendszerből. Ráadásul gazdaságélénkítő hatása lenne, hiszen az alapkamatot csökkenteni lehetne, ami az államadósság finanszírozási költségének csökkenéséhez vezethet – írja elemzésében Forrai Richárd közgazdász.

A devizahitel-mizéria megoldása: beépíteni a bérekbe

Erőn felül támogatott multik, mesterségesen visszafogott bérnövekedés, infláció, privatizációs bevételekkel kozmetikázott gazdasági mutatók. Ezek jellemezték Magyarország elmúlt huszonegy évének gazdaságpolitikáját, pedig a megoldás sokkal egyszerűbb: következetes infláció-csökkentő politika mellett a béreket a stabil egzisztenciához kell igazítani. Gazdag László közgazdász, egyetemi docens írása.

A száguldó motorcsónak és a mélység szörnyei

Tizennyolc ügyben történt vádemelés, mióta a Jobbik bekapcsolódott a Fővárosi Közgyűlés munkájába. A Sziget fennállása óta először területhasználati díjat fizetett Budapestnek és a város cégeinek szolgáltatásait vette igénybe, továbbá a szervezőknek meg kellett jeleníteniük a főváros logóját. A döntések kulisszatitkairól, a Fidesz belső háborúskodásairól Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi képviselőcsoportjának vezetője nyilatkozott lapunknak.

Sümeg: együttműködés a városért

Sümeg különleges város, hiszen kulturális értékeit mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy mi zajlik a „színfalak mögött”. Sümeg ugyanis nemcsak műemlékei miatt értékes, hanem azért is, mert 2010 őszén az emberek nemet mondtak azokra, akik csak saját érdekeiket képviselték, és megválasztották polgármesternek a független Rátosi Ferencet, aki a képviselőtestület többi tagjával azon van, hogy előre vigyék a várost. Még csak egy éve van hatalmon, de már számos intézkedést hajtott végre.

Polgári körök

Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a Fidesz talán két legbefolyásosabb háttérembere. Cégeik a mai napig biztos háttérrel rendelkeznek a Fidesz, így a mai magyar kormány holdudvarában. Dolomit 2002 Kft., Mecsekérc Zrt., Mahir Zrt., Hír TV, Magyar Nemzet – csak pár név a Fidesz-közeli cégbirodalomból.

Magyar pszicho

A Budai Magyar Királyi Országos Tébolyda 1868-ban nyitotta meg kapuit, majd 139 évvel később, 2007-ben az akkor Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) néven működő intézményt a SZDSZ vezette egészségügyi tárca záratta be. A mostani kormány többször ígéretet tett az OPNI feltámasztására, ami mindenképpen üdvözítő. Az már kevésbé, hogy az új intézet létrehozására egy forintot sem különítettek el a 2011-es költségvetésben, miközben időnként hátborzongató hírek érkeznek zavarodott emberek másokat veszélyeztető akcióiról.

A líbiai családi vállalkozás vége

Gyakorlatilag megbukott Moamer Kadhafi líbiai diktátor, a felkelők ugyanis hétfő hajnalban bevonultak a fővárosba, Tripoliba, miután összeomlott Kadhafi védelme. A líbiai felkelés hatása a kőolaj világpiaci árára és rövid visszatekintés Kadhafi több mint négy évtizedes uralmára.

Dalkoppintók

A zenekedvelő közvéleményt időről-időre megosztja egy-egy sláger, hogy annak előadója egy új művet alkotott, vagy egyszerűen egy másik, már létező számot lenyúlt. Hazánkat is elérte a plágiumvita.

A zenei világban időről-időre megjelenik a tolvajlás, a plagizálás vádja. Az esetek többségében rég elfeledett, jobbára úgynevezett egyslágeres zenekarok kevesek által ismert számait csomagolják új köntösbe és teszik ezáltal világhírűvé.

Barangolások Csángóföldön

Szávay Istvánnal és a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet tagjaival augusztus közepén keltünk útra, hogy egy kilencnapos erdélyi túra keretében ellátogassunk a magyarság legkeletibb végeire, elszakított véreinkhez, a moldvai csángókhoz. Érdekfeszítő útibeszámoló a Kárpátokon túli csángók világáról.

Nyugat-Szerémség, Kórógy…

Kenyeres Oszkár ezúttal az egyik legtöbbet szenvedett délvidéki településre, Kórógyra vezet el minket. A faluból 1991-ben, a délszláv háború alatt elüldözték a magyarokat, akik csupán hét évvel később térhettek vissza szülőföldjükre.

A Szent Korona sérülései

Kevéssé ismert, hogy a magyar Szent Koronát létezése során mennyi sérülés érte és milyen sok átalakításon ment keresztül. Mindezek alapos és részletes számbavételére vállalkozott Németh Zsolt A Szent Korona sérüléseinek és átalakításainak krónikája című könyvében. Minden eddiginél több írott forrás és korai Korona-ábrázolás, valamint a különböző szakvizsgálatok eredményeinek összevetésével a lehető legteljesebb összegzését adja a Koronát ért változtatásoknak, melyek száma lényegesen meghalad minden korábbi feltételezést. A szerző fizikusi pályájával felhagyva közel egy évtizede a magyarság középkori művelődéstörténetével foglalkozik. Saját kutatási eredményeket tartalmazó könyvei, illetve cikkei jelentek meg a Szent Koronáról, a Képes Krónika miniatúráiról és az Őrség Árpád-kori templomairól. A szerzővel beszélgettünk.

 barikad.hu

 


 

Cionista terrorizmus - Európa új ellensége

Európa új ellensége, a cionista terrorizmus képében öltött testet. Megjelent a Bar!kád hetilap legújabb száma!


Szájkarate

Pörzse Sándor vezércikke: Ülök az autóban, s hallgatom Szijjártó Pétert. Hallgatom, ahogy hosszan értekezik az elszámoltatásról, igazi szájkarate folyik. Szijjártó szóban keményebb, mint Toldi Miklós volt. Elképzelem fideszes barátainkat, ahogy elégedetten hallgatják, hogy fogják felelősségre vonni Medgyessy Pétert, Bajnai Gordont és magát Gyurcsány Ferencet. Az LMP tiltakozik, miszerint ez jogi nonszensz, az MSZP boszorkányüldözésről beszél, rólunk, a Jobbikról természetesen – ahogy az lenni szokott – nem esik szó. Aztán Szijjártó a riport végén hozzátesz még egy mondatot: „Legalábbis az egész egy vizsgálatot megér.” Hangosan felnevetek a kocsiban, lelki szemeim előtt Herr Freud emeli a kalapját.

Tűzpróba

A Jobbik érezhető, tapasztalható és legfőképp mérhető előretöréséről értekezik Vona Gábor, a párt elnöke.

Cionista terrorizmus

7/22. Megszületett az európai Bin Laden. A demokrácia fő ellenségei már nem az iszlám terroristák, hanem a gyűlöletet keltő „szélsőséges” és „radikális” csoportok. Angela Merkel német kancellár a norvégiai merényletet követően új célpontot nevezett meg, a nemzetközi és hazai médiavilág pedig szolgalelkűen támad szem elől tévesztve az irányt és a kiindulási pontot. A norvég merénylet után világszerte a szélsőjobboldali terrorizmus ellen hirdettek harcot, miközben Európa új ellensége a cionista terrorizmus képében öltött testet.

 

Amnesztiát 2006 meghurcoltjainak!

Interjúnkban Gaudi-Nagy Tamás beszél a semmisségi törvényről, az Orbán Viktorhoz címzett leveléről, kártérítésekről, az elmúlt egy évi parlamenti munkájáról és az elszámoltatás akadozásáról.


A Fidesz saját csaposa

A július 17-én megtartott gyöngyöspatai időközi polgármester választáson diadalmaskodó jobbikos Juhász Oszkárnak egy sokatmondó hangfelvételt sikerült rögzítenie a fideszes Balázs Józseffel történt telefonbeszélgetéséről. Balázs József azonban – úgy is mint Nagyréde polgármestere – nem ma kezdte „a szakmát”. A helyiek számos furcsaságról számoltak be szerzőnknek.


Bátran vállalja kettős állampolgárságát egy felvidéki magyar fiatal

Gubík László lévai születésű, 24 éves felvidéki magyar fiatal, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős jogászhallgatója. Hat éve tagja a felvidéki magyar párt, a Magyar Koalíció Pártja Ifjúsági Csoportjának, amely 2007-től Via Nova ICS néven polgári társulásként működik. 2007-től városi, majd a járási szervezeti vezető, 2009-től országos elnökségi tag. 2011-től pedig az MKP lévai elnöke és járási alelnöke. A szlovák törvénnyel dacolva vette fel a magyar állampolgárságot.

barikad.hu

 

 

 

Több mint ezer román feliratot cserél kétnyelvűre Sepsiszentgyörgyön az EMI

Még Székelyföldön is ritka a magyar nyelvű tájékoztató kaputábla. Parcare interzisa (Parkolni tilos), Caine rau (Harapós kutya) – olvasható mindenhol románul. Ezt helyezik ki a lakók, mert nem lehet kétnyelvű táblákat beszerezni.

Sepsiszentgyörgy nyelvi tájképének egységesítése céljából 1200 kétnyelvű kaputáblát osztanak ki a városban a magánházak lakói számára: magyar és román nyelvűt. Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) önkéntesei minden utcát bejárnak, tájékoztató levelet tesznek a postaládákba, majd pár napra rá bekopognak a lakókhoz és megajándékozzák őket a táblákkal. A kétnyelvű kampány júliusban kezdődött, a lakók jól fogadták a táblákat, legtöbben már ki is függesztették azokat. Az EMI tagjai fontosnak tartják, hogy a magyar nyelvet széles körben, a mindennapi életben is állandóan használjuk.

A kampány ötletgazdája Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere. A lakók a 0754902518 telefonszámon igényelhetnek kétnyelvű táblákat.

A www.nyelvijogok.ro oldalon nagyon sok felirat kétnyelvű változata megtalálható, ajánljuk más települések civil szervezeteinek és önkormányzatainak figyelmébe. Az önkormányzatok anyagilag kellene támogassák a kampányt, a civil szervezetek pedig a táblák terjesztésében kellene szerepet vállaljanak.

 

 
Tisztelt sepsiszentgyörgyiek!

Az anyanyelvünk, a kultúránk megőrzése és az emberi méltóságunk a legfontosabb értékeink. Tájékoztatjuk Önöket, hogy Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával közösen indított programunk keretében lehetőség nyílik kétnyelvű (magyar feliratot is tartalmazó) tájékoztató táblákat igényelni, melyek közérdekű információkat tartalmaznak (pl. PARKOLNI TILOS, HARAPÓS KUTYA stb.).

Önkénteseink három napon belül felkeresik Önt és megajándékozzák egy kétnyelvű táblával, melyet kérünk a régi, egynyelvű tábla helyébe kifüggeszteni.

Célunk nem csupán jelezni, hanem mindenkit cselekvésre buzdítani. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar nyelvet széles körben, a mindennapi életben is állandóan használjuk.

Észrevételeiket, igényeiket kérjük jelezzék a 0754902518 telefonszámon.

Tisztelettel:

Nemes Előd
Erdélyi Magyar Ifjak
háromszéki területi elnök

Forrás: emihirek.ro
Fotó: Ürmösi Levente


 

A debreceni Jobbik feljelentést tett közérdekű adatok eltitkolása miatt

Ossza meg ismerõseivel!
 

A debreceni Jobbik feljelentést tett közérdekű adatokkal való visszaélés ügyében a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatától igényelt és meg nem kapott nyilvános adatok miatt.

A helyi képviselők már az önkormányzati választások előtt megkezdték a küzdelmet azon adatokért, melyek nyilvánosságát az alkotmány 61.§-a, illetve bővebben az 1992. évi LXIII. törvény garantálná. A képviselők igényeit rendre elutasították a magasabb beosztású hivatali dolgozók. A cégekre vonatkozó adatokat üzleti titokra hivatkozva nem tárják elénk, míg a hivatali adatokat hol „döntést magalapozó adat”-nak nyilvánítják, hol pedig egy - véleményük szerint - törvénytelen jegyzői utasításra hivatkoznak, amely az SZMSZ részét képezi.

Ezen utasítás törvényességét az alkotmánybíróságon is meg kívánja vizsgáltatni a Jobbik-frakció. E melléklet szerint a képviselők adatigényét három darab A4-es oldalban limitálták, e fölött csupán betekintési jogot biztosít a hivatal. Ez a szabályzás teljesen ellentétes az 1992. évi LXIII. törvény 20. § -ával, mely világosan kimondja, hogy bármilyen mennyiségű adatot lehet igényelni, de annak költségeit át lehet hárítani.

Varanyi Sándor, jobbikos önkormányzati képviselő arról tájékoztatta a barikad.hu-t, hogy a jegyzői utasítás érdekessége az, hogy annak értelmében a képviselők jogai nem érik el még az állampolgároknak garantált szintet sem, annak ellenére, hogy a képviselői státusz elviekben többletjogosítványokkal járna.

Az ingatlangazdálkodás ellenőrzését az értékbecslések nyilvánosságának hiánya gátolja - írta közleményében Varanyi, aki szerint ebben ügyben az elutasítás alaptalan indoka egy olyan fogalom, mely a nyilvánosság előli adatmentés kiskapuja. "Természetesen ezt jól ismeri a Fidesz is, mert az elmúlt ciklusban Balsai képviselő úr is e falakba ütközött Gyurcsány Ferenc ügyeinek vizsgálata kapcsán" - tette hozzá. E fogalom a „döntés magalapozását szolgáló adat”, melyre hivatkozva az adatkezelő (praktikusan: a jegyző), tíz évre kvázi titkosíthatja a dokumentumot.

A jobbikos politikus szerint komoly problémát jelent, hogy a képviselők a különböző módon eltitkolt adatokat a saját szakértőikkel nem tudják vizsgáltatni, ebből adódóan a feladatuk ellátásában is akadályoztatva vannak. Úgy látja, igen aggályos továbbá, hogy az ellenzék vigyázó tekintetén túl a szélesebb nyilvánosságot is kizárják az adatok megismeréséből, és e társadalmi kontroll hiánya akár gazdasági bűncselekmények eltakarására is alkalmas lehet.

barikad.hu 


 

Könnyebb lesz elbocsátani kismamát, beteget és nyugdíj előtt állót

Könnyebb lesz elbocsátani a munkavállalókat, kevesebb szabadnap jár a fiatalabbaknak, bizonyos munkakörökben csökkenhetnek a fizetések, és gyengülnek a munkahelyi érdekképviseletek – legalábbis akkor, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium által közzétett munka törvénykönyve módosításának tervezete megvalósul.

A tervezet szerint az a munkavállaló, akit munkavégzése, magatartása miatt akarnak elküldeni, nem védekezhet az ellene felhozott kifogásokkal szemben. Eddig a határozott idejű munkaviszonyt nem lehetett rendes felmondással megszüntetni. Ezentúl három megjelölt esetben a határozott munkaidőre alkalmazott munkavállalóknak is felmondhatnak így. Megszűnik a felmondási tilalom is. Most ugyanis csak úgynevezett rendkívüli felmondással lehet elküldeni többek között azokat, akik táppénzen vannak, várandósak, szülési szabadságon vannak, beteg gyereküket táppénzen ápolják. A tervezet szerint ezentúl a védelmi időszak alatt is közölhetik velük, hogy védettségük lejárta után nincs szükség rájuk többé.

Így szólt az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett Szociális Konzultáció első kérdése: „Vannak, akik szerint be kellene vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt, és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?” Nem meglepő módon a válaszadók több mint kilencven százaléka úgy reagált, hogy vezessék be a védett kort.

Ami tulajdonképpen eddig is létezett: a hatályos munka törvénykönyve szerint ugyanis a nyugdíjkorhatár elérése előtt öt évvel csak különösen indokolt esetben lehet felmondani a munkavállalónak, és az előírtnál több végkielégítés jár neki. Mivel a kormány olyan fontosnak tartotta ezt a kérdést, hogy ezzel indította a Szociális Konzultációt, meglepő fordulat, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezetéből kikerült, hogy csak különösen indokolt esetben lehet rendes felmondással elbocsátani ezeket az embereket. Ráadásul az eddig járó 3 havi többlet-végkielégítés is csökkenne aszerint, hogy hány évet dolgozott az illető az adott munkahelyen.

Ha pedig a munkavállalónak sikerül bebizonyítania, hogy munkaviszonyát jogellenesen szüntették meg, a tervezet szerint elmaradt munkabére helyett csak kártérítést kaphat, legfeljebb 18 havi átlagkeresetét.

Változnak a szabadságokra vonatkozó szabályok is. Az alapszabadság húsz nap marad, de az eddigi 25 helyett csak 26 éves kortól jár évente 21 nap, majd három- helyett csak ötévenként nő egy vagy két nappal a kivehető szabadnapok száma. A javaslat szerint a munkáltató évente öt nap szabadságot köteles a munkavállaló által megjelölt időpontban kiadni

A szakszervezetek már jelezték, hogy elfogadhatatlannak tartják a kormány új munkatörvénykönyv-tervezetét. Ez a tervezet csökkentené a kereseteket, a munkavállalók jogbiztonságát és az érdekképviseletek erejét. A tervezet szerintük néhány helyen alkotmányellenes, és a javasolt intézkedések 95 százaléka rontja a munkavállalók helyzetét.

A védett kor nem véletlenül alakult ki. Akit nyugdíj előtt néhány évvel elküldenek, az szinte biztos, hogy nem talál munkát. Mindez a nyugdíjszabályok szigorításával együtt egyenlő lesz az éhhalállal. A kisgyerekesekre vonatkozó szabályok is érthetetlenek annak fényében, hogy a kormány folyamatosan a gyermekvállalási kedv növeléséről beszél.

A legsúlyosabb intézkedés azonban a műszakpótlék elvétele, amely szerint 10–15 százalékos keresetcsökkenést fog okozni az amúgy is alacsony keresetűek között. Ugyanilyen igazságtalan a túlórák szabadnapokban való megváltásának lehetősége is.

A javaslat szerint változna a munkavállalók kártérítési felelőssége is: eddig korlátozott, ezután korlátlan felelősséggel tartoznának az általuk okozott károkért. – Egy váltókezelő naponta több száz olyan műveletet végez, ami komoly kockázattal jár. Ha egyet elront, milliós kár keletkezik, amit soha nem tud megtéríteni. Ezzel vége is az életének . A munkaközi szünetet érintő változást is aggályos. Eszerint a szünet nem képezhetné a munkaidő részét, vagyis aki eddig 12 órát dolgozott, annak ezután 12 óra 45 percet kellene, de úgy, hogy ebből csak 12 óráért kap fizetést.

A javaslat szerint megszűnne a szakszervezeti tisztségviselők kiemelt védelme.   A javaslat „még tárgyalási alapnak is rossz, egy az egyben vissza kellene vonni. Valószínűsíthető, hogy ezt a javaslatot a munkavállalók nem hagyják szó nélkül, sztrájkok és tüntetések lesznek.

Még nem tudni, hogy mikortól lesz hatályos az új törvénykönyv. A javaslatot a kormány még nem tárgyalta.

forrás: MTI


 

Orbán az emberekkel fizettetné vissza a "visszafizethetetlent"

Orbán Viktor Bálványoson elmondott beszédéből sajnálattal értesültünk, hogy a kormány még ma sem jutott annak felismerésére, amit a Jobbik már 2003-as megalakulása óta következetesen képvisel. Ugyan a magyar miniszterelnök beismerte, hogy „nincs alkalmas recept arra, hogy miként lehetne a visszafizethetetlen  államadósságokat visszafizethetővé varázsolni”, de egyúttal hitet tett amellett, hogy a magyar adófizetők újabb megszorításai révén az ország tovább fizeti az államadósságot.

A Fidesz történelmi esélyt szalasztott el, amikor kormányra kerülését követően – a jelenleginél lényegesen kedvezőbb nemzetközi gazdasági környezetben – nem törekedett Magyarország hitelezőivel az államadósság újratárgyalására. A Jobbik ezért ismételten a „visszafizethetetlen” államadósság újrarendezésének kormányzati felvetését követeli. Minél később teszi meg ezt a kormány, annál nagyobb pusztítást okoz az országnak, ahogy az sajnos a devizahitelesek esetében már megtörtént.

A későbbiek folyamán a Fidesz-kormány újabb szarvashibákat vétett. Hiába beszélt ugyanis ma a miniszterelnök a munkaalapú társadalom megteremtésének fontosságáról, ha ezzel a véleménnyel a kormány lépései nincsenek összhangban. Az egykulcsos adórendszer a gazdagoknak kedvez, nem növeli a foglalkoztatást, nem pörgeti fel a gazdaságot és nem vezet a gazdaság kifehéredéséhez sem. Az adórendszer átalakításának kudarca tehát nyilvánvaló.


Vona Gábor, a Jobbik elnöke


 

Örömünnep Gyöngyöspatán:

Juhász Oszkár az új polgármester!

Juhász Oszkár, a Jobbik jelöltje nyerte Gyöngyöspatán az időközi polgármester választást. A több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson Juhász Oszkár, aki a Jobbik helyi alapszervezetének vezetője is egyben, a szavazatok 33,8 százalékát szerezte meg. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett .

                                              


Gyöngyöspatán örömünnep van! Az új polgármester és autókonvoja a falut járja, minden portán tapssal és éljenzéssel fogadják őket. Ilyet még sosem látott ez a település a helyiek szerint.

Juhász Oszkár rövid sajtótákékoztatóján azt mondta: egy szebb jövő virradt Gyöngyöspatára. Az újonnan megválasztott jobbikos polgármester mindenkinek megköszönte a támogatását és a bátorságát, majd hozzátette, aki dolgozni akar Gyöngyöspatán, az dolgozni is fog.


forrás: Barikád.hu


 

Terjessze legújabb hírlevelünket!

|

 

 

 

 

Gondolt már azokra, akik nem tudnak internetezni? Kérjük, tekintse meg új hírlevelünket, és ha elnyerte tetszését, akkor nyomtassa ki! E szórólap jellegű kiadványunk szabadon fénymásolható és terjeszthető.

Kattintson IDE a letöltéshez!

 


 

Tegnap a Jobbik folytatta a földvédelmi razziát a zsebszerződésekkel külföldieknek átjátszott termőföldvagyon visszaszerzése érdekében.

Most a Győr-Moson-Sopron megyei kiárusított földek kerültek górcső alá.

A külföldiek földvásárlásának tilalma ellenére az osztrákok terjeszkedése a határszélen döbbenetes mértéket öltött, Győr-Moson-Sopron megye egyes falvaiban már a föld 80% idegen kézen van. Az osztrákokon kívül a német, dán, holland, belga, olasz, szlovén és szlovák állampolgárok jellemzőek.

földrazzia

A termőföld átjátszása részben jogi kiskapuk kihasználásával, részben jogsértéssel, részben magyar strómanok aktív segítségével történt. A külföldi kézre került földterületek nagyságára lehetetlen pontos adatokat szerezni. Mára jóval egymillió hektár felett lehet a külföldi érdekeltségű területek nagysága. Ha gyorsan és határozottan nem lép semmit a kormány, 2014-re a termőterületeink akár felét, mintegy 3millió hektárt is elveszíthetünk.

A razzia első állomása Pér volt, ahol Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Mezőgazdasági bizottság tagja ismertette: 2006 előtt egy 12 évig regnáló polgármester, akinek kétes ingatlanügyei voltak, 40 hektárnyi földet játszott át külföldiek kezére. Péren sohasem járt emberek jelentek meg vevőként, majd amikor felvásárolták a 40 hektárt tömbösítették, az önkormányzat érthetetlen okoknál fogva belterületté nyilvánította. Így már külföldiek számára is szabad volt a vásár. Ezt a péri területet egy svájci zsidó származású üzletember vásárolta meg. A nemzeti radikális képviselő a helyszínen elmondta: semmi nem indokolta, hogy a szántóföldet belterületté nyilvánítsák, hiszen jól látható, hogy kukoricát és napraforgót termelnek a földön.

naprafórgó

A nemzeti radikális képviselő felsorolta azokat a problémákat, amelyeket a zsebszerződések a földek elvesztésén túl okoznak: becslések szerint is eddig 400 milliárd forintnyi területalapú mezőgazdasági támogatás szivárgott el ez miatt, ellehetetlenültek a helyi magyar gazdálkodók, mivel nem tudják bővíteni birtokaikat, valósággal kizsákmányolják a megszerzett földterületeket, általában nem élelmiszert, hanem bioetanol (kukorica), biodízel (repce) előállításához szükséges növényeket termelnek, amelyhez rengeteg vegyszert használnak fel. Sőt az is sokszor előfordul, hogy a külföldi termelők nem fizetnek forgalmi adót, az unióban nincs vám, így egyszerű szállítólevéllel kiviszik a repcét, kukoricát a határ menti szántókról és például Ausztriában eltüntetik cégeken keresztül, megúszva az ÁFA befizetését. A nemzeti radikális képviselő elmondta: a magyar államnak egyébként a termelésen sincs semmilyen haszna: a külföldiek a legritkább esetben alkalmaznak magyar munkaerőt, ha mégis azt feketén teszik. Magyar Zoltán szerint a magyar gazdák ebben a versenyben nem rúghatnak labdába, sem a termelést sem a földszerzés területén.

Magyar Zoltán

A razzia során Kis Mihály Vencel, gazda is nyilatkozott portálunknak. „Magyar termésnek magyar feldolgozója, magyar feldolgozónak magyar élvezője és a feleslegesnek magyar exportálója, ez így lenne tökéletes”- kezdte a beszélgetést a gazda. Elmondta: a környékbeli gazdáknak nagy veszteséget okozott a petőházi cukorgyár bezárása, akik cukorrépából éltek kiestek a termelésből, ami egyébként egy értékes növény. A fogyasztók is sokat vesztettek a gyár bezárásával, hiszen most vásárolhatják a külföldről importált árut, amelynek az édesítő értéke fele a magyarénak. Kis Mihály Vencel lát esélyt arra, hogy újraindítsák a magyarországi cukor termelést, ehhez viszont a kormánynak újra kell tárgyalnia az előállítható kvótát.

magyar gazda

Magyar Zoltán megpróbált bejutni a petőházi cukorgyárba, ám az In-kal Security emberei nem engedték be. A gyár előtt emlékeztetett arra a rendszerváltás idején több, mint tíz cukorgyár volt hazánkban, ma már csak egy van, az is külföldi kézben. A gyárak megszűnése óta sokan akik cukorrépát termeltek arra kényszerültek, hogy eladják földjeiket, akár külföldieknek is. A nemzeti radikális képviselő közölte: senki nem kényszerítette arra az egykori kormányt, hogy a cukortermelés 75 százalékát feladjuk. Lehet, hogy Brazíliából olcsóbban hozták be a terméket, ám ott nem ellenőrzik komolyan az egészségügyi hatások, és azt is figyelembe kell venni, hogy rengeteg magyar ember vesztette el az állását emiatt.

 cukorgyár

A politikussal ellátogattunk a Fertő tóhoz is, ahol egy 7000 hektárnyi nádterületnek a Magyar Állam a tulajdonosa, vagyonkezelője az Észak- dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a Fertő- Hanság Nemzeti Park, ennek ellenére egy speciális formula, az úgynevezett használati jog címén átjátszották egy a Fertő-tavi Nádgazdaság Zrt.-nek, amelynek a tulajdonosi köre az SZDSZ-hez köthető. Magyar Zoltán hangsúlyozta, ez egy súlyos döntés volt és szeretné ha kivizsgálnák, hogyan történhetett az átjátszás, ugyanis komoly következményei lettek annak, hogy a fent említett cég megszerezte az örökös nádaratási jogot. Helyben élők, több generáció óta nádtetőkészítéssel foglalkozó gazdák és családi vállalkozások mentek tönkre. Mióta pedig beléptünk az unióba, komoly a területalapúhoz hasonló támogatást kap a vállalat az aratásért. A nemzeti radikális képviselő információi szerint a Fertő-tavi Nádgazdaság Zrt. sokszor nem is aratta le a nádat, mégis felvette a támogatást.

SSZ- barikad.hu


 

A rendőrség kártérítést adott és megkövette Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást

Ezúton tájékoztatjuk a nyilvánosságot arról, hogy peren kívüli egyezség alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság elégtételt adó közleményben fejezte ki sajnálkozását amiatt, hogy Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást tüntetésről távozó több más személlyel együtt rendőri támadás ért 2009. március 15-én.

A jogvédők összesen félmillió forint kártérítést is kaptak, amelyet a már több mint két éve előzetes letartóztatásban levő Budaházy György, Szász Endre és 15 társuk elleni koncepciós jellegű büntetőeljárás megszüntetése érdekében zajló kampány és az előzetesben sínylődő hazafiak családjai javára ajánlottak fel.A rendőrség kártérítést adott és megkövette Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást

Ezúton tájékoztatjuk a nyilvánosságot arról, hogy peren kívüli egyezség alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság elégtételt adó közleményben fejezte ki sajnálkozását amiatt, hogy Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást tüntetésről távozó több más személlyel együtt rendőri támadás ért 2009. március 15-én.

A jogvédők összesen félmillió forint kártérítést is kaptak, amelyet a már több mint két éve előzetes letartóztatásban levő Budaházy György, Szász Endre és 15 társuk elleni koncepciós jellegű büntetőeljárás megszüntetése érdekében zajló kampány és az előzetesben sínylődő hazafiak családjai javára ajánlottak fel.

forrás: kuruc.info


 

Nálunk a legmagasabbak a rezsiárak az EU-n belül

 

A magyar háztartási energia végfelhasználói ára 2010 második felében euróban nominálisan a viszonylag alacsonyak között volt az Európai Unió 27 tagállamának sorrendjében, vásárlóerő paritáson viszont a legmagasabbak közé tartozott - derül ki az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból.

Az adót is beszámítva Euróban a háztartások számára az áram átlagára 2010 második felében kilowattóránként 17,08 euró volt, Magyarországon pedig 15,74 euró. Ugyanakkor az összehasonlíthatóan, vásárlóerő paritáson az ár elérte a 25,70-et, amivel az első helyet foglalta el, megelőzve a második helyen lévő Szlovákiát, ahol ez az érték 24,66 volt.

A földgáz ára is az EU27-ek átlagának szintjén volt euróban Magyarországon. Az EU27-ekben gigajoule-onként 15,88 euró volt az átlagár 2010 második felében, Magyarországon pedig 15,38 euró. Ugyanakkor vásárlóerő paritáson már 25,11 volt az érték, ami alig maradt el az élenjáró Bulgária 26,92-es értékétől.

Miközben az EU27-ekben átlagosan 5,1 százalékkal emelkedett az áram ára a háztartások számára 2010 második felében 2009 hasonló időszakához viszonyítva, Magyarországon 2,5 százalékkal csökkent az áram ára. A háztartási földgázárak átlagosan 7,7 százalékkal nőttek az EU-ban, míg Magyarországon 19,6 százalékkal voltak magasabbak a múlt év második felében az egy évvel korábbinál. A Eurostat közleménye nem szól róla, de 2010 nyarán kormány befagyasztotta a lakosság és a nagyon kis fogyasztók számára az energiaárakat, és később jogszabályban hatósági árrá tette azt.

 

Privatbankar.hu - barikad.hu


 

 


 

Újabb megszorítások várnak a lakosságra

Mint ismeretes, a kormány az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatok idei évre előirányzott 31 milliárdos segélykeretéből 1182 településnek juttatott összesen 11,6 milliárd forintos mentőövet az önkormányzati szektort fenyegető tömeges csődhelyzet elkerülésére. Ezekből a támogatásokból azonban szinte kizárólag Fidesz-közeli települések részesültek.

Miközben az összes önkormányzat egyharmada - immár a kormány által hivatalosan is elismerten - válságos gazdasági helyzetbe sodródott, a kormány újabb megszorító intézkedései miatt tovább nőnek egyes települések terhei. A július 1-jétől hatályos jogszabályváltozások miatt ugyanis a települési tulajdonban levő, kapcsolt áramtermelést folytató távhőcégek elestek az addig élvezett támogatásoktól. Ezen túl ezek az egyébként is veszteséges cégek immár az árbevételre kivetett energetikai különadót is kötelesek fizetni, amit valószínűleg a bankszektorban, vagy a távközlési ágazatban tevékenykedő multik mintájára át fognak hárítani a lakosságra.

A Jobbik többször is érdeklődött az Országgyűlés ülésein arról, hogy milyen szocialista megszorító intézkedéseket helyezett hatályon kívül a kormány, de a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetlen ilyen példát nem tudott említeni. Elmondható tehát, hogy a szocialisták által megkezdett megszorító politikát a második Orbán-kormány szocialista elődeinek kíméletlenségével folytatja tovább.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

 


 

A kilakoltatási moratórium lejárta a devizahitelesek halálos ítélete

A kormány a kilakoltatási moratórium feloldásával kimondta a halálos ítéletet a devizahiteleket nyögő magyar családok felett. Valódi megoldást nem kínált számukra, csupán a problémát volt képes elodázni a következő kormányzati ciklusra.

A devizahiteles családok megsegítésére szánt néhány milliárd forint nem jelent számottevő segítséget. Ez az összeg eltörpül a multinacionális nagyvállalatok vagy éppen a kilakoltatni szándékozott családok ingatlanjaira pályázó szabályozott ingatlanbefektetetési társaságok számára biztosított adókedvezmények mellett. A kormányzat a végrehajtási maffiának sem tudta útját állni, mindeközben a - döntőrészt önhibájukon kívül - késedelemben levő családok lakásainak új tulajdonosai már a folyosón toporognak. A kilakoltatási kvótarendszer pedig nem tekinthető másnak, mint az ingatlanmaffia legalizálásának.

A Jobbik határozottan kiáll a bajbajutott hitelkárosultak mellett. Felszólítjuk a kormányt, akadályozza meg, hogy egyetlen magyar család is elveszítse nehezen megszerzett hajlékát, egzisztenciáját!

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő  

 

 
M E G H Í V Ó
 
Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 

2011. június hó 29-én (szerdán) 10.00 órától NYÍLT ülést tart

 

a Városháza Báthory Termében, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom
 
 
 
 
 

 
 

Egyéb előterjesztések:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
6.         Hajdúböszörmény Város Önkormányzata 2011-2014. közötti Gazdasági, Fejlesztési Ciklusprogramjának 2011. évi cselekvési terve
(Az előterjesztés később kerül kipostázásra.)
 
 
 
 
9. A Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője részére a prémiumcélok meghatározása, a társaság Alapító Okiratának módosítása
(Az előterjesztés később kerül kipostázásra.)
  
 
 
 
 
 
 
 
 
18.          Hajdúböszörmény III. ütem, Bodaszőlő II. ütem szennyvízberuházáshoz kötődő szerződésmódosítások
 

          (Az előterjesztés később kerül kipostázásra.)

 

 
 
 
 
20/b. A Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium fejlesztése tárgyú beruházáshoz kapcsolódó döntések meghozatala
(Az előterjesztés később kerül kipostázásra.)
 
21.     A Városi Sportszolgáltató Kft. II. félévi üzleti terve
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Polgármesteri tájékoztató
Alpolgármesteri tájékoztatók
Felvilágosítás kérések
 

 
Ingyen adták át a csepeli közműveket
Feljelentést tett a Jobbik két képviselője a csepeli közművagyon elherdálásáért.
A Fővárosi Főügyészség nyomozást indított az ügyben.

 

Hegedűs Lórántné
A csepeli önkormányzatnál 2003 és 2005 között a közművagyon egy részét, valamint egyéb tulajdonjogokat ruháztak át különböző társaságokra. A Jobbik országgyűlési képviselője, Hegedűs Lórántné, valamint Pákozdi József , a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője feljelentést tett az ügyben a Fővárosi Főügyészségen. A két politikus beadványában rávilágít arra, hogy 2003 és 2005 közötti időszakban az adott átruházásoknál 21 esetben szegték meg az önkormányzati törvény előírásait, a 21-ből pedig 20 esetben az államháztartási törvény passzusait is megszegték.
Pákozdi JózsefRáadásul az átruházások a képviselőtestület jóváhagyása nélkül történtek meg. A törvény értelmében az akkori szocialista polgármestert, Tóth Mihályt, valamint a jegyzőt terhelheti felelősség a jóváhagyás nélküli átruházásokért. A csepeli önkormányzat vízközmű-vagyonából a Fővárosi Csatornázási Művek Rt., négy esetben összesen 120,5 millió Ft nettó értékben, valamint a Fővárosi Vízművek Rt., három esetben összesen 36,4 millió Ft nettó értékben ruházott át ingyenesen részeket. Bár a csepeli képviselőtestület 2006-ban jóváhagyta a 2003-2004-2005. években jóváhagyás nélkül, kiegészítve a 2006. évben megépített közműberuházások és közmű vagyontárgyak térítés nélküli átadását, ám a feljelentés szövege szerint ezzel nem tisztázódhatott az önkormányzati vagyon ingyenes odaadásával összefüggésben a ténylegesen felmerülő kár mértéke, a vagyonvesztés nagysága.  Az Állami Számvevőszék 2007-es vizsgálata is megerősítette ezeket a szabálytalanságokat.
A Hegedűs Lórántné, valamint Pákozdi József jobbikos képviselők feljelentése után a Fővárosi Főügyészség nyomozást indított az ügyben.

Argo
barikad.hu

 

 Budaházy György családjának egymilliót kell összegyűjteni!

 

A szovjet címer leveréséért, a bíróság 1 000 000 forintos bírságot szabott ki Budaházy Györgyre, amit feleségének 15 napon belül be kell fizetnie


bővebben:

kuruc.info/r/6/80865/

 


 

                  Tisztelt Dr. Ficsor László Jegyző Úr!
 
 
Önkormányzati képviselőként fontosnak tartom városunk lakosainak véleményét és kérdéseit meghallgatni, valamint a felmerült kérdésekre legjobb tudásom szerint választ adni.           
2011. május 30-án 16 órától Hajdúböszörmény Nagy- Bocskai Szőlőskert II. dűlőjén a szőlőskertekben lakóknak, 2011. június 01-én 17 órától Hajdúböszörmény Dobó István u.2 szám alatt (9. sz. Általános Iskola) a Vénkert lakosai számára tartottam lakossági fórumot. Mindkét lakossági fórumra Önt, mint Hajdúböszörmény Város Jegyzőjét írásban hivatalosan is meghívtam, hogy az esetlegesen felmerülő jegyzői hatáskörben feltett kérdésekre személyesen tudjon a lakosoknak választ adni. Ön a szőlőskertek lakói számára meghirdetett lakossági fórumra több mint egy órás késéssel érkezett meg, majd alig 10 perces látogatás után távozott. A Vénkert lakosai számára meghirdetett lakossági fórumon pedig egyáltalán nem jelent meg, valamint az önkormányzat részéről meghívott szakértők sem jelentek meg, vélhetően vezetői utasításra. Tájékoztatásul közlöm, hogy megfelelő hangnemben, a lakosok véleményét tiszteletben tartva mindkét lakossági fórum, kb. 3 óra hosszú volt. Ezen tájékoztatást azért bátorkodtam Önnel közölni, mivel arra hivatkozott az első lakossági fórumról való távozásakor, hogy nem tud ilyen körülmények között lakossági fórumon részt venni. Sajnálatosnak tartom ezen jegyzői magatartást, melyben nem látom érvényesülni azt az elvet, mely szerint a Hivatal vezetője fontos feladatának tartaná a lakossági felvilágosítását, valamint a problémás ügyek higgadt kezelését. Reményemet fejezem ki abban a tekintetben, hogy a későbbiekben megfelelően támogatni fogja képviselői munkámat. Települési képviselőként az Ötv.19§, értelmében kérem, hogy a Hajdúböszörmény Város Jegyzőjének feltett, mellékletben csatolt kérdésekre az SZMSZ 44§ (2),(3),(5) pontjaiban foglaltak alapján 3 munkanapon belül részemre írásban megküldeni szíveskedjen a válaszokat.
 
Hajdúböszörmény 2011.június 02.
 
Köszönettel:    Nagy Zoltán
              önkormányzati képviselő  

 


 Válasz:

Dr.Ficsor László Jegyző Úr  a 2011.június 10-én kelt levelében arról tájékoztat, mely szerint az Ötv. rendelkezéseiből következően, megbízatásával összefüggésben mindig nagy hangsúlyt fektetett Hajdúböszörmény Város lakossága problémáinak megismerésére,a lehetséges megoldásra, a segítségnyújtásra a jogszabályok , helyi rendeletek keretei között, és megállapításairól legkésőbb 2011. június 16. napjáig tájékoztatni fog.

Ennek ellenére a mai napig (2011.június 19-éig) sem  kaptam semmilyen érdemi tájékoztatást!

Ezért ez úton, jegyző úr helyett is elnézést kérek azoktól a lakosoktól, akiknek 15 napon belül ígértem választ a kérdéseikre, de önhibámon kívül nem tudtam teljesíteni.

Nagy Zoltán  önkormányzati képviselő


                                            www.vilagitas.superwebaruhaz.hu

Energiatakarékos bel és kültéri világítás,      
               villanyszerelési anyagok webáruháza.

 

 


 

Jobbik: garázdaság a homoszexuális felvonulás

 

Dúró Dóra és Novák Előd a szélsőséges homoszexuálisok mai menete előtti sajtótájékoztatójukon garázdaságnak nevezték a magamutogató vonulást. A két politikus mögött az Új Magyar Gárda formaruhájában álló gárdisták "Mások vonulhatnak" feliratú  táblát tartottak, utalva az elmúlt évek hatósági kettős mércéjére.

Novák Előd azt mondta: akciójukkal arra a különbségtételre akarják felhívni a figyelmet, hogy a melegeknek nem tiltott a felvonulás, a gárdistáknak viszont igen.A politikus emlékeztett a jelenleg hatályos szabályozásra, amely szerint garázdaságnak minősül a kihívóan közösségellenes magatartás. Mi ezért a melegfelvonulást garázdaságnak tartjuk - mondta Novák Előd.

A képviselő szerint felháborító, hogy továbbra is lehetőség van a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatára, miközben az új alaptörvény is megerősíti, hogy házasság csak férfi és nő között lehetséges. Novák hangsúlyozta: performanszukat szándékosan a melegfelvonulás megkezdése előtt tartották, mert el akarták kerülni a provokációt.

index.hu nyomán

 


            

M E G H Í V Ó
 
Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2011. június hó 8-án (szerdán) 9.00 órától
rendkívüli NYÍLT ülést tart a Városháza Báthory Termében, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.
 
 
 
 
N A P I R E N D:
 
 
 
 
4.      Pályázat benyújtása közfoglalkoztatási programra

5.      Szociális intézmények üres álláshelyeinek betöltése

                                       

 

                                                                     

                       

 


                                                           

               Meghívó!

 
 
2011.Június 01.-én (szerdán) 16 órai kezdettel, bemutatóval egybekötött csatornatisztítási napot tartunk a Dobó István u 39 szám előtt.
2011. Június 01.-én (szerdán) 17 órai kezdettel lakossági fórumot tartok, melyre ezúton tisztelettel meghívom.
A lakossági fórum témája: -Vízelvezető árkok, szikkasztó árkok
                                             -Csatornázás, aszfaltozás
                                             -Egyebek (minden lakosságot érintő felvetés)  
 
Meghívott vendégek: Dr. Ficsor László (Hajdúböszörmény Város Jegyzője)
                                     Szabó János Elemér    (vízügyi ügyintéző)
                                     Mező Imre                   (közlekedési ügyintéző)
                                     Kathi Imre                   (Városüzemeltetési Osztály)
Vízgazdálkodási Társulattól:Csóka Pál,Gyulai Sándorné,Debreceni Gáborné,Nagy Sándorné
Helye:9.sz Általános Iskola, Hajdúböszörmény Dobó István u. 2.
 
Megjelenésére feltétlenül számítok!


Hajdúböszörmény, 2011. Május 17.Üdvözlettel:

Nagy Zoltán
Önkormányzati Képviselő

 

 

                                                           Meghívó! 

 
 
2011. Május 30.-án (hétfőn) 16. órai kezdettel lakossági fórumot tartok, melyre ezúton tisztelettel meghívom.
A lakossági fórum témája:   -Illegális szemétlerakás
                                              -Ivóvízzel kapcsolatos problémák megbeszélése
                                              -Egyebek (minden lakosságot érintő felvetés)  
 
Meghívott vendégek: Dr. Ficsor László (Hajdúböszörmény Város Jegyzője)
                                    Móricz Anikó  és Dobó István 
                                          (Hb. Városüzemeltetési  Osztály)
                                     Balogh Imre                (mezőőr)
                                     Szőllős Sándor             (körzeti megbízott rendőr)
Helye: Nagy-Bocskai Szőlőskert II. dűlő- postaládáknál
 
Megjelenésére feltétlenül számítok!


Hajdúböszörmény, 2011. Május 17.Üdvözlettel:

Nagy Zoltán
Önkormányzati Képviselő
 

 


 

M E G H Í V Ó

 

 
Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 

2011. május hó 26-án (csütörtökön) 10.00 órától NYÍLT ülést tart

 

a Városháza Báthory Termében, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom

 

          


 

"Szabad vagyok így hát,
Mint madár az ágon
S utánad halok meg
Szép Magyarországom."

Marschalkó Lajos  író, újságíró halálának 43. évfordulója

 
Hajdúböszörmény, 1903. szeptember 11. --
München, 1968. május 20.

 


 

Orbán a MAGYAR FÖLD megvédéséről:

 

 

2 hét alatt fogunk rendet tenni...


 

800 000 szavazót vesztett január óta a Fidesz
 
A múlt hónapban megakadt, májusban folytatódott a Fidesz táborának csökkenése, a pártoktól elfordulók táborának növekedése - mondta az új felmérést ismertetve Závecz Tibor, az Ipsos kutatási igazgatója a csütörtöki Népszabadságban.
Az összes választókorú körében a vezető kormánypárt támogatottsága a januári 34 százalékról májusra 24 százalékra esett, azaz a kezdeti 2,7 milliós szavazótábor mostanra 1,9 millióra csökkent. Emellett hatalmasra, az év eleji 43 százalékról 53 százalékra duzzadt azok tábora, akik egyetlen pártot sem választanának.

forrás: MTI
 

 

vissza a címoldalra

 


hajduboszormeny-jobbik.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!